Choisissez votre langue: FR - EN - NL
Schrijf je in voor de januari sessie !
ELSENE
EDINGEN
WATERLOO

***********************************************************************

Wil je een les proberen voordat je een abonnement neemt? Neem deel aan één van de initiatie les die we in de komende dagen organiseren.
IK RESERVEER

***********************************************************************

Wil je andere disciplines en technieken uitproberen? Schrijven jullie dan in voor onze lessen van pole-choré, pole-flex, pole-power, zwevende stof, zwevende hoepel.
IK RESERVEER

***********************************************************************

Pole Dance Belgium is de eerste paaldansschool ontstaan in Wallonië en tot nu toe de grootste paaldansschool van België!


De school werd door Aurélie in september 2011 in Edingen opgericht. Het idee is gekomen door dat enkele vriendinnen deze sport wilden uitproberen. Aurélie verzamelde ze voor enkele lessen in de zaal van Nautisport te Edingen. Na 3 maanden, door er dikwijls over te spreken, heeft ze drie lessen geopend. Naar aanleiding van het groeiend succes, is de school snel ontwikkeld. In september 2012 werden lessen in Bergen gegeven. In september 2013 was het de beurt van Doornik en Elsene. En in september 2014 opende de eerste school in Waals-Brabant haar deuren nl. in Waterloo.
Sinds september 2015, bezit Pole Dance Belgium haar eigen zaal in Elsene. Op die manier breidt de school zich uit in de hoofdstad. Er worden nieuwe disciplines aangeboden zoals de luchthoepel, de luchtstof, de acro-yoga, de paaldans voor kinderen, enz.
Vandaag telt de school een veertigtal wekelijkse lessen gegeven door verschillende leerkrachten.

Ondanks de omvang van de school stelt Pole Dance Belgium er een eer in om een hartelijke en gezinsvriendelijke school te blijven waar iedereen zich goed voelt. Alle leerkrachten zijn leerlingen bij Pole Dance Belgium met een gevorderd niveau. Ze volgen de lessen sinds twee tot vier jaar en zijn vertrouwd met de filosofie van de school. De leerkrachten zijn gekozen vanwege hun niveau in paaldansen en hun pedagogische bekwaamheid maar eveneens vanwege hun passie voor de sport. Aurélie dient als band tussen de verschillende groepen in de verschillende steden. Ze bezoekt alle groepen om de leerkrachten te evalueren en zich beschikbaar te maken voor elke leerling. Maar haar taak bestaat ook uit de vervangingen van eventuele leerkrachten, het les geven van de workshops en inleidingslessen, en nog veel meer...


Wat is pole-dance ?


Pole-dance is een acrobatische dans rond een vertikale paal die bodybuilding, uithoudingsvermogen en sensualiteit coördineert. De voordelen van deze sport bevinden zich zowel op fysisch vlak (geraffineerde silhouet, betere lichamelijke conditie, goede ontspanning) dan op psychologisch vlak (persoonlijke ontwikkeling, het opbouwen van zelfvertrouwen, het genoegen om zich uit te drukken met muziek).


De oorsprong van pole-dance ?


Het paaldansen is geboren tijdens de circuskermissen in Canada. De acrobaten gebruikten de steunpalen van hun grote tenten om stunten uit te voeren. Het is een onderdeel van de circussport evenals de zwevende hoepel, de zwevende ring en het zwevende touw.

In de jaren '50, werd het paaldansen in bars en cabarets ingevoerd. Stripteaseuses gebruikten de palen als ondersteuning, maar ze maakten geen echte figuren. Het paaldansen heeft vandaag nog steeds last van dit beeld.

In de jaren '70, werd het paaldansen als een nieuwe sport in de Verenigde Staten en Canada aanvaard, later in Australië en Engeland. In de jaren '90, leerde een Canadese danseres deze sport aan vrouwen die geen relatie hadden met kunst en nachtwerk. Veel mensen volgen geleidelijk aan haar voorbeeld.

Vandaag is paaldansen als een sportieve en artistieke activiteit erkend. Kampioenschappen worden net als elk ander sport over de hele wereld georganiseerd.

Sinds januari 2014 is het paaldansen officieel erkend als een sport. Het wordt eindelijk aanvaard als een kunst en als een sport op zich, ver van alle brandmerken van een ander tijdperk ...

De volgende stap : een erkende sport van de Olympische Spelen ? Wie weet... misschien wel...***********************************************************************

MEN SPREEKT OVER ONS


Vivacité - 24/04/2015 (58980 sec)

Sud Info - 14/08/2014

Télé MB - 28/02/2014 (00:18:30)

JT 13h RTBF - 11/12/2013 (00:31:00)